Više postupaka i usluga znače veću naknadu.

Više postupaka i usluga znače veću naknadu.

Više postupaka i usluga znače veću naknadu.

-97-godišnji Charles Eugster ukrašen je britanski sprinter koji drži svjetske rekorde u 200 m (zatvoreni) i 400 m (vanjski) sprinteri, kao i britanski zapisi u 60 m (zatvoreni), 100 m (na otvorenom) i 200m) (vanjski). Charles je također graditelj tijela, javni govornik, pisac, veslač, wakeboarder, poduzetnik i modni dizajner koji planira svoju liniju u starijim couture. I da, Charles diže puno utega.

-63-godišnji Mark Sisson, poznat kao “siva lisica”, koji vjerojatno posjeduje najbolji set od šest paketa koji ste ikad vidjeli na bilo kojem momku , puno manje momak njegovih godina. Umjesto da se bavi dugim, sporim, „kroničnim kardio“ vježbom, Mark umjesto toga izvodi kratke, brze sveobuhvatne treninge sprint najmanje jednom tjedno, cijele godine. Ne pretjeruje i preporučuje da se takvi treninzi (npr. Ultimate frizbi, intervali s visokim intenzitetom trkali, tvrdi biciklistički brda itd.) Samo jednom svakih 7-10 dana. Drugo, izvodi kratke, intenzivne sesije cijelog tijela, teške dizanje utega 1-3 puta tjedno, samo 7-30 minuta. Konačno, često se kreće sporim tempom, koristeći stvari poput radnih stanica za trčanje i cijelog dana niske razine fizičke aktivnosti i izbjegava dugačka, neprekinuta razdoblja sjedilačkog vremena.

– 82-godišnji don Wildman dovršava 3x svaki tjedan “najteži trening na svijetu”, a jedva sam puzao iz teretane 2,5 sata u Donovoj treningu.

– 80-godišnjak, razbarušena Art de Vany čini izuzetno kratke epizode treninga utega Od samo 15 minuta koristeći strategiju vježbanja nazvanu „ekscentrični trening“, moćna metoda vježbanja rezultira ne samo značajnim efektom protiv starenja, već i značajnim povećanjem mladenačkih spojeva poput hormona rasta i testosterona.

Dakle, koji je trening utega zapravo dokazano? Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vašeg vlastitog pružatelja usluga. Posavjetujte se s licenciranim zdravstvenim stručnjakom za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autoru

Ben Greenfield

Ben Greenfield stekao je diplomu i magistrirao na Sveučilištu u Idahu iz sportske znanosti i fiziologije vježbanja; Osobni trening i potvrde o snazi i kondicioniranju Nacionalne udruge za jačanje i kondicioniranje (NSCA); Sportska prehrana iz Međunarodnog društva za sportsku prehranu (ISSN), napredna certifikata za postavljanje bicikla od Serotte. Ima više od 11 godina iskustva u treningu profesionalnih, kolegijalnih i rekreacijskih sportaša iz svih sportova, a kao što je pomoglo stotinama klijenata da postignu mršavljenje i uspjeh u fitnessu.

Pretplatite se na postavljanje momaka podcasta Spotify Google Stitcher

Tražite savjete za fitness za svoju obitelj dok ste svi zajedno kod kuće? Brock Armstrong, QDT-ov zastupnik, ima stotine savjeta za fitness i trikove koje možete isprobati u vlastitoj kući.

Brock Armstrong, momak za ugradnju 26. ožujka 2020. 1-minutni pročitajte

Provjerite Ispod epizode za vrhunske savjete za fitness QDT -a za obitelji, zasigurno će biti od pomoći za roditelje i djecu. Podcast možete slušati s ugrađenim playerom ili kliknite vezu da biste pročitali transkript.

8 načina da se više kreće u svoj dan

Koji je vaš metabolizam?

4 načina za poboljšanje držanja i gubitak tog sloja

Najbolja oprema za kućnu teretanu: 7 Essentials

Prednosti korištenja eliptičnog trenera

Kako vam joga za spavanje može pomoći da bolje spavate

Trebate li vježbati ujutro, popodne ili večeri?

Kako vježbanje utječe na vaš mozak

Kako se daska Pro

tjelesna masnoća: kako je koristiti i izgubiti

soj vs. Sprain: Koja je razlika?

Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vašeg vlastitog pružatelja usluga. Posavjetujte se s licenciranim zdravstvenim stručnjakom za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autoru

Brock Armstrong Guy FIT

Brock Armstrong bio je domaćin podcasta Guy-a između 2017. i 2021. On je certificirani lider za fitness AFLCA grupe s oznakom u prijenosnoj opremi , NCCP i CAC trener triatlona i TNT certificirani trener trčanja. Također je u Odboru savjetnika za Institut Primal Health Coach i član gostujućeg fakulteta Instituta za ljudski potencijal.

Pratite Facebook LinkedIn Pinterest Pretplatite se na postavljanje Guy Podcast Spotify Google Stitcher

Otvoreni upis u ovo doba godine znači odabir zdravstvenog plana. Koja je razlika između HMO, EPO i PPO? Kako možete reći koja je najbolja opcija za vas i vašu obitelj?

Autor Sanaz Majd, doktor MD House Call Doctor 27. listopada 2016. 5-minutni ReadePisode #225 Play pause Slušajte kako birati između HMO, PPO i Zdravstveni plan EPO -a trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Otvoreno je vrijeme za upis. A odabir zdravstvenog plana je odluka koju ćete možda trebati donijeti, možda će vas ostaviti zbunjeno i zbunjeno da čujete dio frustrirajućeg i neprepoznatljivog jezičnog jezika. HMO, PPO, EPO – Što oni zapravo misle? Kako se razlikuju? Kako možete brzo odabrati što je ispravno za vas i vašu obitelj? Akronimi zasigurno ne pomažu!

Usporedba i uspoređivanje kopova i mjesečne premije možda nije nužno najbolja metoda donošenja odluka. Neke razlike u planu mogu biti suptilne i ne značajno utječu na skrb koju primite ili na džepnu knjigu. No, druge značajke ovih planova mogu biti zapravo značajne, što košta stotine na potencijalno tisuće dolara godišnje ako niste oprezni.

Dakle, od vitalnog je značaja da točno naučite što odaberete za vas i svoju obitelj. Saznajmo o najčešćim vrstama zdravstvenih planova i kako razaznati što vam je prikladnije.

Postoje razne vrste planova, ali većina planova pripada jednoj od sljedeće tri skupine:

HMOS = Organizacije za održavanje zdravlja

HMO planovi često su jeftiniji od tipičnih PPO -a, ali ne uvijek. Cilj je ovdje smanjiti troškove i za pacijente i za zdravstvenu organizaciju. Liječnike se potiče na praksu korištenjem medicine utemeljene na dokazima i da izbjegnu naručivanje nepotrebnih testova, posebno ako njihove skupe naredbe ne bi promijenile plan liječnika i ishod pacijenta. .

Na primjer, MRI su jedan od najskupljih dostupnih testova. Ali pacijenti ponekad traže, recimo MRI koljena da jednostavno “znaju” ako postoji ligament ili meniskalna suza. Ali ako pacijent ne razmišlja o kirurškim mogućnostima, MRI u mnogim slučajevima ne pruža korisne informacije i ne mijenja ishod. Raspravljao sam o ishodu studije koja je pokazala da je lagani miskalni kirurški popravak usporediv sa stvarnim. Pogledajte taj članak da biste saznali detalje. Ukratko, bilo da postoji suza ili ne, operacija nije uvijek najbolja ili potrebna opcija, a čini se da pacijenti dugoročno rade jednako dobro ako se odluče za konzervativnu terapiju, poput fizikalne terapije i tinkture vremena.

Dakle, liječnici zaposleni u HMO-u potiču se da prakticiraju lijek utemeljenu na dokazima, što smanjuje nepotrebne testove i pomaže u smanjenju troškova za sve.

U HMO postavci, vaš liječnik primarne njege (PCP) postaje najprodavanija i središnja osoba koja je uključena u vaše zdravlje. Trebat će vam preporuke koje vaš PCP šalje za sve stručnjake. Ali pacijenti ne znaju uvijek kada/ako im treba određeni stručnjak. Čak i ako to učine, ne znaju uvijek kome ići. Dakle, ovaj zahtjev za preporuku obično nije razbijanje odluka. Na primjer, ako vaš test krvi otkriva da su vaše funkcije bubrega blago smanjene, pacijentima ne treba uvijek stručnjaka. Vaš PCP zna u kojem biste trenutku trebali potražiti specijalističku njegu. Ili ako imate novi osip, često nema potrebe vidjeti dermatolog-liječnici za obradu njege obično su dobro obučeni u dermatologiji i oni svakodnevno vide i liječe uobičajena stanja kože.

HMO bolesnici su potrebni da Ostanite u mreži pružatelja usluga, u protivnom ćete morati platiti, često u potpunosti iz džepa. Stoga, ako ste pod brigom određenog stručnjaka i želite nastaviti vidjeti istog liječnika, ako nisu dio HMO mreže, od vas će se morati prebaciti skrb na stručnjaka za in-network.

Ponekad, na primjer, ne može biti potrebna preporuka nekih preventivnih usluga – za usluge poput PAP razmaza i mamograma. OB/GYN preporuke su često nepotrebne, tako da ako ste trudni, možete izravno zakazati sastanak s njihovim odjelom.

Doctor Copiys standardni su u okviru HMO -a: jedan za posjet vašeg liječnika primarne njege i jednog za bilo kojeg stručnjaka. I što više pacijenata koriste sustav, to su veći troškovi za medicinsku skupinu. Stoga je cilj s HMO modelom da vas bude što zdraviji kako biste smanjili korištenje zdravstvene zaštite i stoga smanjili troškove.

PPO = preferirane organizacije pružatelja usluga

PPO planovi pružaju malo više fleksibilnosti, barem u pogledu preporuka, koje vaš PCP ne zahtijeva. Jednostavno možete nazvati da zakažete sastanak sa stručnjakom po vašem izboru. Ali budite sigurni da prvo prihvaćaju vaš zdravstveni plan, jer često još uvijek postoji preferirana mreža liječnika. No, pacijenti mogu izaći izvan mreže radi većeg broja i/ili udjela troškova ako se odluče.

Kao rezultat toga, PPO su često skuplji. Troškovi izvan džepa obično su veći kod PPO-a i razumijevanje onoga što su vaši odbitni i policajci za posjete uredu, laboratoriji i testovi presudni. Zamislite to više kao model “naknade za uslugu”, u kojem su davatelji i/ili medicinsku skupinu zaposleni uz plaću po postupku i posjetu uredu. Više postupaka i usluga znače veću kompenzaciju.

ePOS = Ekskluzivne organizacije pružatelja usluga

EPO -ovi su hibrid PPO i HMO, koji uključuje značajke oba. Suština EPO -a je zahtijevati od pacijenata da ostanu unutar mreže pružatelja usluga poput HMO -a, ali ne treba im upućivanje da bi vidjeli te liječnike unutar iste mreže.

Dakle, o čemu biste trebali razmišljati o tome Kada odaberete između ova tri plana?

stranice

12Next ›Zadnji» imajte na umu da je sav sadržaj ovdje strogo samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje nikakav medicinski savjet i ne zamjenjuje nikakvu medicinsku prosudbu ili obrazloženje vašeg osobnog pružatelja usluga. Uvijek potražite licenciranog liječnika u vašem području u vezi s svim pitanjima i pitanjima koja se odnose na zdravlje.

O autoru

Sanaz Majd, MD

DR. Sanaz Majd je liječnik obiteljske medicine koji je certificiran na odboru koji je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Drexel u Philadelphiji. Njezini su alkotox kontraindikacije čitati posebni interesi žensko zdravlje i obrazovanje pacijenata.

Umorni od gumene piletine i osušene tjestenine? Evo savjeta koji će poboljšati teksturu mikrovalne hrane.

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva, 10. rujna 2015., 2-minutno pročitana

Nedavni post o mikrovalnim mitovima dobio je puno Ljudi koji razgovaraju na Facebook stranici Nutrition Diva, uključujući Garyja, koji je napisao:

Tvrdim da se hrana sporije zagrijava u mikrovalnoj pećnici (dvostruko duža, ali na pola snage) ima bolju teksturu od hrane zagrijane u cijelosti brzina u manje vremena. Moja domaćica misli da sam lud. Tko je u pravu?

Mislim da bi vam cimerica mogla duguje ispriku, Gary!

Kao što je objašnjeno u mom postu, najpopularniji strahovi od hrane za mikrovalnu peći su neutemeljeni. Ali mikrovalne pećnice sigurno nisu idealan alat za svaki zadatak kuhanja. Iako mi je to najdraži način da napravim kokice (kliknite ovdje za moj recept bez kemikalija), ne bih želio pokušati srušiti svoju puretinu zahvalnosti!

Mikrotalaske su zloglasne za neravnomjerno kuhanje – jedan se komad kuha kuha Guma, dok je još jedan komad udaljen samo centimetar jedva je toplo. Ako u mikrovalnu bacate kilogram smrznutog hamburger mesa, do trenutka kad se posljednji ledeni kristal topi na jednom kutu, drugi će se kutak već dobro kuhati.

Zato oni koriste te okretne ladice I predložite da miješate ili premjestite hranu svakih nekoliko minuta. Zbog toga su neke mikrovalne pećnice smanjile postavke snage za stvari poput odmrzavanja mesa ili zagrijavanja kruha.

Kada koristite postavke male snage na postavkama na većini mikrovalnih pećnica, ne smanjujete intenzitet mikrovalnih pećnica. Umjesto toga, pećnica će pokretati mikrovalnu snagu i isključiti se svakih nekoliko sekundi. To omogućava više vremena da se toplina prenese iz vrućih dijelova hrane u hladnije dijelove … Učinkovito zagrijavanje hladnih mjesta i hlađenje vrućih mjesta prije nego što se pretjeruju. Budući da omogućava više čak i kuhanje hrane, to bi definitivno moglo rezultirati boljom teksturom, posebno za meso i smrznutu hranu.

Slika ljubaznošću Shutterstocka.

O autoru

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reanagel je licencirana nutricionistica s certifikatom od strane odbora, autorica i tvorac jednog od najzahtjevnijih podcasta zdravlja i fitnesa. Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206. Vaše bi pitanje moglo biti predstavljeno u emisiji.

Saznajte kako učinkovito vježbati za 10 minuta ili manje i nabavite 3 brze nove rutine vježbanja.

Ben Greenfield, momak za ugradnju 8. kolovoza 2011. 3-minute ReadePisode #58 Play Pause Slušajte Kako napraviti 10-minutnu vježbu, trenutno imamo problema s reprodukcijom na safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Jedan od najboljih izgovora za ne vježbanje je: “Nemam dovoljno vremena.” Nažalost, navedeni smo da vjerujemo da, kako bismo bili fizički aktivni, ubacimo tijelo koje želimo ili umutimo srce i pluća u oblik, moramo posvetiti 45-90 minuta teretani. Ali neki od najprometnijih i najsjajnijih ljudi koje poznajem rijetko zakorače u teretanu ili vježbaju duže od sat vremena. Dakle, u ovom ćete članku naučiti kako učinkovito vježbati za 10 minuta ili manje i dobiti 3 brze nove rutine vježbanja.

Zašto se u epizodi rade kratke sesije vježbanja

Da biste proveli intervalni trening visokog intenziteta, saznali ste da kratki, intenzivni praznini kardiovaskularnih vježbanja mogu pojačati metabolizam i na kraju sagorjeti daleko više kalorija od dugih, sporih kardio sesija. Na isti način, brze 10-minutne vježbe koje se šire tijekom dana mogu vam uzdignuti otkucaje srca, teško disati i potaknuti učinak toniranja na mišiće, a da to ne zahtijeva da robite u teretani tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

Kako obaviti kratke treninge

Ključ za vježbanje u kratkom vremenu je da morate dosljedno i s visokim intenzitetom vježbati kako biste postigli značajne rezultate. Na primjer, ako želim tonirati stražnji dio ruku (triceps), mogao bih obaviti dugu vježbu na početku tjedna koji uključuje 3-5 setova nekoliko različitih vježbi za triceps. Takav bi trening mogao trajati 20-25 minuta, ali bi se obratio samo jednom dijelu mog tijela. Tako da bih trebao biti u teretani mnogo duže od onih 20-25 minuta da bih radio cijelo tijelo.

Contents

Related Posts

Enter your keyword