Mi számít a magas kockázatú szexuális viselkedésnek, és hogyan lehet csökkenteni a kockázatot

Mi számít a magas kockázatú szexuális viselkedésnek, és hogyan lehet csökkenteni a kockázatot

Mi számít a magas kockázatú szexuális viselkedésnek, és hogyan lehet csökkenteni a kockázatot

A szex az élet természetes, egészséges része, amelynek szórakoztatónak és kellemesnek kell lennie. Néhány szexuális cselekedet és viselkedés azonban bizonyos kockázatokat hordozhat, például a szexuális úton terjedő fertőzéseket (STI) és a nem szándékos terhességet.

Ez a cikk meghatározza, hogy mi a kockázatos szex, példákat mutat a magas kockázatú szexuális viselkedésre, és néhány tippet kínál a kockázatok csökkentéséhez.

Mi a kockázatos szex?

A szex az élet természetes része, és nincs helyes vagy rossz módja a konszenzusos szexben. Néhány szexuális cselekedet és viselkedés azonban bizonyos kockázatokat hordoz. A kockázatos szex olyan szexuális cselekedetekre vagy viselkedésre utal, amelyek nem szándékos eredményekhez vezethetnek.

Az egyik példa magában foglalja a szexet óvszer vagy más gát módszer nélkül. A fogamzásgátló gátlási módszerek, például az óvszer és a fogászati gátak használatának nem használhatja az ember esélyét a STI -k vagy a nem szándékos terhességek szerződésére.

Vannak módok ezeknek a kockázatoknak a csökkentésére annak biztosítása érdekében, hogy az emberek boldog és egészséges szexuális életet éljenek.

A nemi védelem nélküli szex

A szexuális fogamzásgátló módszerek használata nélkül a következőkhöz vezethet:

Nem szándékos terhesség

A központok a központok számára A betegségellenőrzés és a megelőzés (CDC) a nem szándékos terhességet olyan terhességként határozza meg, amelyet egy személy téved vagy nem kíván.

Ez egy olyan terhességre utal, amely akkor fordul elő, amikor az egyén nem akarja gyermekeket szülni. Arra is utalhat, amikor a terhesség a tervezettnél korábban vagy később történt.

A kockázat csökkentésének módjai

A nem szándékos terhesség megelőzésének legjobb módja a fogamzásgátlás vagy a fogamzásgátlás használata. Számos különféle fogamzásgátlás érhető el.

Néhány lehetőség a következők:

 • Intrauterin eszköz (IUD): Az orvos egy eszközt helyez a méhbe a terhesség megelőzésére. Az ember választhat a hormonális IUD -k és a réz IUD -k között.
 • Hormonális fogamzásgátlás: Ez a módszer hormonokat használ a terhesség megelőzésére. A hormonális fogamzásgátlás általános típusai a következők:
 • Az implantátum, amely akár 5 évig is tarthat
 • Befecskendezés 3 hónapig tart. li> A tabletta, amelyet az emberek általában minden nap vesznek,
 • gát módszerei: A gát módszerei megakadályozzák a sperma elérését a méhhez. Néhány lehetőség a következők:
  • A membrán
  • A fogamzásgátló szivacs
  • Férfi és női óvszer
  • fogászati gátak
  • A fogamzásgátlás megfelelő választása a személy körülményeitől függ. Egy személy beszélhet egészségügyi szakemberrel a számukra a legjobb módszerről.

   Tudjon meg többet

   Tudjon meg többet a fogamzásgátlóról és annak megszerzéséről.

   • Milyen típusú fogamzásgátló van?
   • Hol lehet ingyenes vagy olcsó fogamzásgátló: Mit kell tudni
   • Hogyan lehet online születésszabályozást kapni: fogamzásgátló kézbesítési lehetőségek

   STIS A

   STI -k olyan fertőzések, amelyek szexuális kapcsolaton keresztül terjedhetnek, például hüvelyi, orális és anális szex.

   A STI -k példái a következők:

   • szifilisz: bakteriális fertőzés, amely sebekhez vezethet a nemi szervek, ajkak, száj alfazone ár https://harmoniqhealth.com/hu/ vagy végbélnyílás esetén.
   • Gonorrhea: Egy másik bakteriális fertőzés, amely nem okozhat tüneteket. Ha tünetek fordulnak elő, a férfiak és a nőstények között különböznek.
   • chlamydia: A Chlamydia -val kötött legtöbb ember nem veszi észre. Ennek oka az, hogy nem okoz gyakran semmilyen tünetet.
   • HIV: Vírus, amely megtámadja az ember immunrendszerét. Nincs gyógymód a HIV számára, de az emberek gyógyszeres kezeléssel képesek kezelni. Kezelés nélkül AIDS -ként fejlődhet, amely végzetes lehet.

   A kockázat csökkentésének módjai

   A STI szerződéskötésének kockázatának csökkentése érdekében az ember használhat óvszert vagy más fogamzásgátló módszert a fogamzásgátláshoz. anális vagy orális szex.

   Fontos az is, hogy rendszeres szűréseket kapjunk a STI -k számára.

   Tudjon meg többet

   Tudjon meg többet a STIS és az STI teszteléséről.

   • Mit kell tudni a szexuális úton terjedő fertőzésekről
   • Hol lehet tesztelni az STD -ket: Milyen lehetőségek vannak?
   • 10 A legjobb otthoni STD tesztek: chlamydia, szifilisz, HIV és még sok más

   Több szexuális partnerrel

   A szerint 2020 tanulmány, a szexuális kapcsolatok pozitívan befolyásolhatják az ember boldogságát és elégedettségét. Csökkentheti a stressz szintjét, a pulzusszámot és a vérnyomást is.

   A kutatók szerzői megjegyzik, hogy 2000 és 2018 között a szexuális aktivitás növekedett a 18–24 éves férfiak és a 25–34 éves nők körében.

   Ugyanakkor több szexuális partner megszerzése növelheti a STI -k szerződéses esélyét.

   A kockázat csökkentésének módjai

   Ha az emberek szexuális tevékenységeket folytatnak több partnerrel, fontos a biztonságos szexuális magatartás gyakorlása.

   Az egyéneknek ezért:

   • A fogamzásgátló gátlási módszereket használni
   • Rendszeres STI -szűréseket kapnak
   • Azok, akik szexben vesznek részt a

   anális szex

   Az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata (NHS) kijelenti, hogy az anális szex minden olyan szexuális tevékenységre utal, amely magában foglalja az ember végbélnyílását –

   Ez magában foglalhatja a penetrációt:

   • A száj
   • ujjak
   • Szexuális játékok

   Ez magában foglalhatja a száj vagy a nyelv használatát is a végbélnyílás stimulálására. A

   anális szex magasabb kockázatot jelent a STI -k szerződésének kockázatával. A végbél bélése vékony és könnyen sérült, így megkönnyíti a vírusok és baktériumok belépését a testbe.

   STI, amelyet egy személy anális szexuális szexuális szexuális szexuális módon megszerezhet:

   • HIV
   • szifilisz
   • chlamydia
   • gonorrhoea
   • Nemi szemölcsök

   A végbélnyíláson az orális szex végrehajtása az Escherichia coli vagy a hepatitis A. személyekhez is vezethet. az anális szex kockázatáról.

   A kockázat csökkentésének módjai

   Egy személy vízalapú kenőanyagokat használhat a végbél károsodásának esélyének csökkentésére. Használhatják a védelmi gátlási módszereket is.

   Az embereknek gondoskodniuk kell arról, hogy új óvszert használjanak, mielőtt az anális szexről a hüvelyi szexre váltanak. Ez segíthet csökkenteni a húgyúti fertőzés kialakulásának esélyét.

   Azok számára, akik nem használnak óvszert, a péniszben szenvedő személynek meg kell mosnia, mielőtt az análisról a hüvelyi szexre vált.

   Szexikáldás drogok vagy alkohol használata közben

   Kábítószer vagy alkohol használata befolyásolhatja az ember döntéshozatalát. Ez valószínűleg nagyobb kockázatú szexuális magatartást folytathat.

   A 2019. évi keresztmetszeti tanulmány szerint a legális és illegális drogok használata az emberek nagy kockázatú szexuális gyakorlatban való részvételéhez vezethet. Ez magában foglalja az óvszer használatával való szexuális nemi szexuális tevékenységet, ami növeli a STI -k szerződésének kockázatát.

   A kockázat csökkentésének módjai

   Ha lehetséges, az egyéneknek csökkenteniük kell az alkoholfogyasztást, és kerülniük kell a kábítószer használatát, mielőtt szexuális tevékenységet folytatnának.

   Ha az emberek úgy találják, hogy a drogok és az alkohol használata befolyásolja döntéshozatalukat és jólétüket, akkor vegye fel a kapcsolatot egy egészségügyi szakemberrel.

   Fontos, hogy a STI -k szerződésének kockázatának csökkentése érdekében a védelmi gátlási módszereket is használjuk.

   A nem szándékos terhességek elkerülése érdekében az emberek a fogamzásgátló formáit, például az IUD -t vagy a fogamzásgátló tablettát használják.

   Tudjon meg többet

   Tudjon meg többet a szexről, a drogokról és az alkoholról

   • Mi történik, ha az emberek keverik az alkoholt és a szexet?
   • Mi az alkoholfogyasztási rendellenesség, és mi a kezelés?
   • Milyen következményekkel jár a kábítószer -visszaélés?
   • Mi a függőség?
   • Mit kell tudni arról, hogy segítsen valakinek a függőséggel

   Fizetni a szexuális szolgáltatásokért

   A CDC kijelenti, hogy azok, akik szexet cserélnek pénzért vagy nem monetáris tárgyakért megnövekedett a STI -k kockázata, például a HIV. Ennek oka az, hogy nagyobb valószínűséggel vesznek részt nagy kockázatú szexuális viselkedésben, például több szexuális partnerrel, és nem használnak óvszert.

   A Nagy -Britanniában a 2015. évi nemzeti felmérés eredményei szerint a szexuális szolgáltatásokért fizetett férfiak nagyobb valószínűséggel szerződnek és továbbítják az STI -ket. A szerzők megjegyzik, hogy ez azért lehet, mert az óvszer használata kevésbé valószínű.

   A kockázat csökkentésének módjai

   Fontos megjegyezni, hogy a szex fizetése az Egyesült Államok nagy részében illegális. És bár Nevada egyes megyében törvényes, az állami törvények tiltják a szexuális munkát, kivéve, ha az engedéllyel rendelkező létesítményben fordul elő.

   A CDC azt javasolja, hogy azok számára, akik fizetnek a szexuális szolgáltatásokért, az akadályok védelmi módszereinek használata segíthet csökkenteni a STI -k szerződésének esélyét.

   A nemet cserélőknek fontolóra kell venniük a preexpozíciós profilaxis szedését, ha HIV -negatív.

   A HIV -pozitív azok számára is hasznos lehet, ha fontolóra veszik az antiretrovirális terápia szedését a HIV továbbításának esélyének csökkentése érdekében.

   Összegzés

   A szex az élet egészséges és természetes része. Néhány viselkedés azonban magasabb kockázatot hordoz, ami nem kívánt eredményekhez vezethet, például a terhesség vagy a STI -k.

   A magas kockázatú szexuális magatartás példái a következők:

   • A szex akadályok használata nélkül
   • Több szexpartnerrel rendelkezzen
   • Anális Szex
   • Kábítószer- és alkoholfogyasztás szex előtt
   • Fizetés a szexuális szolgáltatásokért

   A nem kívánt eredmények megelőzése érdekében az egyéneknek gondoskodniuk kell arról Ellenőrzés, beleértve a fogamzásgátlás akadály módszereit. Ez elősegítheti a STI -k összehúzódásának kockázatának csökkentését és a szándékosan terhes terhességet.

   A rendszeres STI -szűrés megszerzése szintén elősegíti az ember egészségének védelmét.

   • HIV és AIDS
   • Szexuális egészség/STDS

   Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatásokból származnak. intézmények, orvosi folyóiratok és egyesületek. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

   Related Posts

   Enter your keyword